Kategorier
Föreningsberättelser

Varberg Spelkonvent

Mikael från Varbergs Spelkonvent (WarCon) berättar om vad de gjorde när de skulle arrangera ett spelkonvent.

 

[toggle title=”Om Varbergs Spelkonvent” state=””] År 2010 startades den Sverok-anslutna föreningen Varberg Konvent, ett samarbete mellan några lokala ungdomsföreningar i Varberg. Det är Varberg Konvent som arrangerar WARCON, Varbergs Spelkonvent. [/toggle]

Hur har ni arbetat med eller arbetar med frågor som rör likabehandlingsarbete i er förening?  Ge ett eller flera exempel.

Vi bjöd in Josefin Westborg och Sverok Väst spela roll till vårt konvent. Även Anna ifrån ISIS (länk här) bjöds in men hon kunde inte komma på grund av andra åtaganden. Visserligen var detta till ett konvent som vi gjorde detta men man skulle lika gärna kunna ta kontakt med respektive personer för att höra ifall man kan anordna ett möte kanske tillsammans med andra

 

Varför tog ni initiativet till ert likabehandlingsarbete, vad ledde till det?

Vi ville belysa att vi inte har en helt inkluderande hobby även då det känns som om att på det stora hela att vi har ett bra klimat så är vi inte riktigt där ännu när alla är välkomna. Det ledde till en jättebra föreläsning där jag hörde att det var många som diskuterade föreläsningen efteråt.

Vilken är er drivkraft för att driva arbetet med likabehandling?

Vi vill skapa en mötesplats där alla skall kännas sig välkomna.

Hur såg det ut i er förening innan ni började med ert likabehandlingsarbete och hur ser det ut i er förening nu? Har någonting förändrats? Och om ja, på vilket sätt?

Då vi är en arrangörsförening för konventet Warcon så är det svårt att besvara frågan på ett rättvist sätt men vi har alltid haft en policy att alla ska känna sig välkomna till vårt konvent och det fortsätter vi att arbeta med.

Har ni några tips som ni dela med er till andra föreningar som vill jobba med likabehandling?

Att rannsaka sig själv först och fundera på hur klimatet är i sin förening. Är alla välkomna på lika villkor. Kan man oberoende på vem man är kunna vistas i föreningen utan att man behöver vara orolig att någon skall ifrågasätta den personens närvaro.