Kategorier
Föreningsberättelser

MiFF Stockholm

Hedvig berättar mer om hur de i föreningen MiFF arbetar med likabehandlingsfrågor. De ägnar sig främst åt Rollspel, Lajv och Lan

[toggle title=”Om MiFF” state=””] MiFF är en förening med sin bas i Aspudden (Stockholm), som håller på  med spel, i synnerhet rollspel. Verksamheten drivs främst av ungdomar riktad mot ungdomar. Föreningen är anknuten till Sverok. [/toggle]

Hur har ni arbetat med eller arbetar med frågor som rör likabehandlingsarbete i er förening?  Ge ett eller flera exempel.

Vi har ofta genusfrågor som vi diskuterar på våra möten och vi har alltid varit öppna på alla sätt.

Varför tog ni initiativet till ert likabehandlingsarbete, vad ledde till det?

Det har redan från början varit väldigt öppet då vi exempelvis har flera transpersoner i föreningen. Likabehandling har alltid varit en självklarhet och är inbyggt i kulturen.

Vilken är er drivkraft för att driva arbetet med likabehandling?

Det är medlemmarna, rakt av. Grunden är att styrelsen håller allt flytande och engagemanget kommer från medlemmarna. Många av medlemmarna är aktiva i likabehandlingsfrågor och finns därför hos MiFF på ett naturligt sätt.

Hur såg det ut i er förening innan ni började med ert likabehandlingsarbete och hur ser det ut i er förening nu? Har någonting förändrats? Och om ja, på vilket sätt?

I början var det fler killar än tjejer. Sedan har den biologiska könsfördelningen jämnats ut.

Har ni några tips som ni dela med er till andra föreningar som vill jobba med likabehandling?

Försök vara så öppna som möjligt och med vilka som är minoritet. Kommunicera med alla inblandade och låt allas röster höras.