Kategorier
Föreningsberättelser

Kretteln

Seif från föreningen Kretteln berättar om hur de i sin förening arbetat med likabehandling.
[toggle title=”Om Kretteln” state=””] Kretteln är en liten förening som under 2015 tagit fram en webb-baserad tidning och en tryckt tidning. Föreningen finns i Linköping och är medlem i Ung Media Sverige. [/toggle]

Hur har ni arbetat med eller arbetar med frågor som rör likabehandlingsarbete i er förening?  Ge ett eller flera exempel.

Vi har arbetat med likabehandlingsarbetet genom att se över vår förening på flera olika plan. Vi kollade på hur många av de olika könen och bakgrunden representerades.

 

Varför tog ni initiativet till ert likabehandlingsarbete, vad ledde till det?

Vi tog detta initiativ efter Ung Medias-`Press Konferensen´. Vi fick efter helgen en förståelsen för varför det är så viktigt att arbeta med likabehandlingsfrågor.

Vilken är er drivkraft för att driva arbetet med likabehandling?

Vi vill att hela samhället/skolan ska representeras i Krettelnredaktionen. Det är viktigt då de större medierna har helt och hållet glömt bort att göra det och vi vill dra vårt strå till stacken. Vi vill få in alla, alla som representeras och som glöms bort i samhället.

Hur såg det ut i er förening innan ni började med ert likabehandlingsarbete och hur ser det ut i er förening nu? Har någonting förändrats? Och om ja, på vilket sätt?

Föreningen var väldigt, så kallad, vit. Det var inte alls många rasifierade i skolan som sökte sig till tidningen då det inte fanns några av andra bakgrunder i föreningen och därav inte sökte sig till Kretteln.

Har ni några tips som ni dela med er till andra föreningar som vill jobba med likabehandling?

Se över föreningen. Representeras de olika människorna i redaktionen? Om inte, jobba på att försöka locka olika människor till föreningen.