Kategorier
Föreningsberättelser

MEGA

 Jonas från föreningen MEGA i Malmö berättar om hur de jobbar med likabehandling. 

[toggle title=”Om Mega” state=”out”] MEGA (som tidigare hette Terebi Ge-mu) är en förening ansluten till Sverok, med inriktning mot digitala spel. Föreningen har sitt säte och egen lokal i Malmö. Lokalen kallas för Spelens hus.

E-postadress: jonas.hrimfei@gmail.com

Telefonnummer: 070-3425159

[/toggle]

mega

Hur har ni arbetat med eller arbetar med frågor som rör likabehandlingsarbete i er förening?  Ge ett eller flera exempel.

Vi har lett projektet Spelens hus där vi inkorporerat en policy för likabehandling för vår mötesplats. Vi har gott om medlemmar som föregår med gott exempel.

Varför tog ni initiativet till ert likabehandlingsarbete, vad ledde till det?

Det var en självklarhet, med vår nya mötesplats var det ingen tvekan om att vi ville ha ett tydligt regelverk på plats för nya medlemmar och besökare. Dels för att inte skrämma bort befintliga medlemmar, men också för att det var viktigt för oss att mötesplatsen var så öppen och välkomnande som möjligt.

Vilken är er drivkraft för att driva arbetet med likabehandling?

Vi har krav på oss från kommunen, men vi drivs i huvudsak av egen övertygelse om att det är rätt. Ingen ska hamna i utanförskap.

Hur såg det ut i er förening innan ni började med ert likabehandlingsarbete och hur ser det ut i er förening nu? Har någonting förändrats? Och om ja, på vilket sätt?

Vi har funnits i över tio år och mycket har förändrats över tid, men den grundläggande respekten för varandra har alltid funnits där. Att vi har satt ner orden på papper handlar mer om ökad tydlighet i samband med att vi får många nya medlemmar än att vi ändrat vårt synsätt.

Har ni några tips som ni dela med er till andra föreningar som vill jobba med likabehandling?

Sätt det på papper, men ta diskussionen med medlemmarna. Det är viktigt att medlemmarna står bakom och är stolta över föreningens policys.